terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, January 27, 2010

Weekdays=Weakdays

Salam semua & hai..hai..hai... (~_~)v...*peace*
Mari membace entri merapu saye lagi...thanks...

Weekdays saye sangat sebok yer you all...sekarang ni keje melambak2 macam pasar lambak..y'all tahu ke pasar lambak tu ape? pasar malam lah...huhu sangat la pack weekdays saye..bukan pack sebab kelas yer kawan2..tapi pack ngan assignments..huhu almaklumlah..dah tahun akhir ni, kelas kurang..but thesis lagi...huhu..tu yang buat saye tak larat tuh....tengok jelaa gambar bawah ni..buku2 yang sangat menyerabut kan mate...huhu


Tapi, saye dah berjumpe tempat yang boleh memberi saye ketenangan untuk membuat thesis n assignment..ape lagi kalau bukan library! yeahh! kat sini saye memang terangsang..erk, cam tak sesuai perkataan ni..termotivasi sendiri, sebab tengok semua orang macam rajin je kan...huahua! so, saye pon boleh fokuslah...plak tu buku pun banyak...so senanglah nak buat rujukan.. Kalau kat bilik, cam hampeh jekan..katil yang tak empuk pon boleh jadi empuk...senang je kalau nak landing..tapi kat library boleh ke kalau ngantuk or penat landing atas meja buat2 macam dalam bilik??? tak boleh kan??he2 sebab itu lah, bile kat library saye macam rajin sikit...kihkih~~~

Ini rak buku..he3 saye tahu semua orang kenal rak buku kan? kan? saje snap gambar rak buku..tak boleh ke?? hihi...tak delah..ekceli de satu perasaan timbul bile tengok buku2 yang kat rak PTSL ni...nak tahu pe?? saye rase saaayangg sangat kat buku2 kat library tu..ceyyy..nak tahu sebab pe?? sebab saye tak sempat nak abeskan bace buku2 kat library ni..huhu..almaklumlah, dah final year..mane sempat nak bace buku2 ni...tula ko Ziha..mase first year dulu malas sangat nak gi library..hamik ko! Lagi satu saye terjumpe banyak2 short stories, novel yang best2..dan belum tentu kat bookstore kat luar sane de jual..yelah sebab nye tu buku zaman2 tok adam dulu2..mane ade jual lagi...dorang tak cetak lagi kowt..tak tahu lah kalau kat oversea kan dorang de cetak lagi..huhu hanya kat library je boleh jumpe buku2 macam ni...



Tak sabar nak tunggu hari minggu!

Kenape saye suke weekend?? sebabnye boleh tenangkan pikiran..dan boleh wat aktiviti yang saye suke! boleh g jogging di Tasik Kejut..cece..boleh main badminton bersame Helwa..hihi...dan after jogging n main2 kat situ, kitorang boleh piknik makan nasi lemak kat tepi tasik tu..sambil pot pet pot pet...waaahh..sangat syiokk maaaa..tengokla gambar di bawah ini..saye sedang khusyuk menikmati makanan..ngee~~

next! saye suke shopping! huhu~ nak2 kalau gi keluar same2 ngan kawan2...
ouhh..i really miss that moment...tengok la muke saye kat bawah ni..sangat excited kan?? amek gambar dalam bas rapid..hoho ni baru pegi Kajang jer you all.lom lagi pegi shopping mall ke ape ke...sebenarnye just suke-suki jer nak keluar..orang muda cakap nak release tension...cehh...hehe..cepat lah weekend! tak sabar nyer..

Orite you all..nak sambung wat keje balik.....

13 comments:

Atiqah said...

biasala tu..tu la nama nye university student..nnt dh keje, dh kawin, dh beranak 10 mst rndunye la kerusi meja PTSL tuh..yg plg x leh lupe buku vampire la kn..silap g ltk kat rak x pulag kat mesin..hehehehe

ziha said...

huhu..buku hari tu dah berjaya dipulangkan..ngeh3~~
kite igt nak buat libry sebesar ptsl kat belakang rumah..haha possible ke? igt klu dah kawen nak ajak anak2 g libry je, xde g playground ke pe ke..piknik kat libry gitewww!haha..

Aus said...

ahahaha..
syg buku..
bagus ni..
keke...

sesuai dgn kempen membaca skrg ni..
ahaha...



DARA FREE DAN BONUS RM100

ziha said...

hehe~~
bagus eh Aus...
baru dpt kesedaran..kih3..

Miss Ziela said...

aduh bace blog u datin mengingatkan i yg i de assignment yg lom disiapkan lg...weeeeeeee~

ziha said...

kihkih...marilah kite same2 buat assignment..yeahhh!

Kapten Luffy said...

ko buat ler bilik kat lib... blh habiskan buku then study dengan tenang

hehe

helwa said...

kak ziha kite tak boleh nk temankan kak ziha jog mggu ni..
kite nk g N9 la..
cri kwn len ek..
sorry sesangat..:-(

ziha said...

kapten luffy..
klu boleh da lame dah buat...he3

helwa..lorhh..yeke??isk3..
takpelah..jog sorang2 laa..huhu

Aus said...

ahahahaa..
da dpt kesedaran..
cepat la buat kempen membca..
ahahak...


Cinta FullTime Atau PartTime

ziha said...

baikk tuan! he3

Cutiesifa said...

bagusnya student ni, syg buku..hehe..
buatlah a,ment n thesis dgn sebaik mungkin ye..

tasik kejut?mmg nama tasik camtu ke?
pelik dgr..tahu sjrh tasik tu? :D

ziha said...

hehe..baik lah cutie..
taklah ekceli tu shortform for tasik kejuteraan sbb die dekat ngn fakulti engineering..