terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, January 21, 2010

Ini bukan cerita burung murai tercabut ekor~~lalala

Salam semua! Lame tak update blog ni..ecece baru berapa hari kot tak update..he3 Entri ni nak cite pasal hari ni saye jumpe supervisor saye..macam biase laa..jumper supervisor sebab nak bincang pasal tesis..hoho.. Ekceli, hari ni patut nye kena anta rework proposal saye..tapi oleh kerana rework proposal saye tuh tak siap lagi...so saye jadi cuak lah nak jumpe supervisor saye tadi..dalam hati dah risau semacam je tadi...huhu..

Then mase saye ketuk pintu nak masuk tadi, lectrer tengah bual2 dalam tepon...so saye kena tunggu kat luar jap...bile die suh masuk baru saye masuk...dup dap dup dap je dalam hati ni..kihkih....first benda yang terkeluar dari mulut saye tadi ialah "I'm sorry Dr, I cudn't finish my rework chapters today"...hoho.. Pastuh nak tahu die cakap pe you all?? "Ohh ..it's ok, I know you need to do more reading and correction" lebih kurang macam tu lah...Wahhh! Giler lega I tadi..ngeh3~~ actually tak start lagi, just buat draft jer...so, I pon pe lagi, tunjukkan lah draft yang I wat...cece ye2 oo je aku tadi..tapi memang betul pon nak tanye pendapat die pasal concept2 yang I kene explain dalam tesis nanti....Memang sangat baik hati supervisor ku itu...thanks Dr.

Haa..! tadi lappy kesayangan ku mendapat pujian dari supervisor...cantik la, pe la..then die cakap ngan kawan die yang ade same2 kitorang tadi..nak tahu die cakap pe kat kawan die?huhu

"She's going to do a good thesis with this laptop.."

Waahhh! sentap I...huhu..begitu tinggi expectation die kat I..so tak boleh la wat main2 tesis ni..memang pon I tanak wat main2...tesis tu woo..pastu balik dari bilik supervisor, I lepak jap surfing2 internet kat foyer pusat bahasa, then de lecturer sorang ni lalu, puji cakap lappy I soo sweeet...haha nape la laptop I je yang dapat pujian...nape tak I? Kenape?? ;p


Cite lain plak..de macam2 perangai saye jumpe orang hari ni...kepoh and peramah..adekah 2 benda yang same??? saye jumpe de sekumpulan student perempuan ni dok pot pet pot pet kat tempat tunggu bas, then ketawe kuat2...adoyaii..bukan tak boleh, masalahnye kat public oiiii..!!!behave la yourself,bising sangat2...tak tenteram orang laen nak tunggu bas..huh..marah ni.. saye wat muke poyo tapi cool je tadi..hi2 padahal dalam hati..isk toksah cakap lah.. dah berbakul2..ha2.. then you all nak tahu tetibe dorang senyap pasal pe?? dorang senyap sebab nak mengumpat orang...so dorang low kan voice dorang supaye orang yang berkenaan tak dengar... ish3...sorry lah..saye dengar kay! saye boleh tahu dorang cakap pasal pe...huhu...salah ke you all kalau you orang Melayu but then speaking English? die speak English sebab die da bertahun2 dok oversea...then da terbiase laa lidah die nak cakap English je..tapi orang kite ni tengok mereka yang outspoken boleh cakapEnglish macam something wrong somewhere je...huhu ntah laa...no comment.

Cakap pasal peramah plak..tadi hepi je naik bas mase balik ke kolej. Pak cik yang bawa bas tu sangat peramah..macam bapak2 je..he3 dia siap nasihat kan kitorang lagi setiap kali student nak turun bas..die nasihat kan
'Turun hati2 ye, belajar rajin2, jangan nakal2, nak nakal pon sikit2 jer' he3 kelaka la pakcik ni..
then bile dah sampai kolej, die pesan lagi..
'Turun baik2, balik rehat2, jangan lupe solat' macam2 laa pakcik driver bas tadi pesan...
saye yang dengar ni macam best je, kelakar pon ader...yang penting naik bas tadi dengan perasaan tenang..senyum je...student yang naik bas tadi pon semua macam terhibur dengan gelagat pakcik tu..dorang pon turun dengan perasaan gembira and hormat pakcik tu...kan best kalau pakcik driver2 bas UKM friendly macam tu, ni tak...salah sikit nak marah je keje..FYI, pakcik yang bawak bas tu under syarikat Kiffah..UKM sewa bas dorang..you all kalau nak tahu cite pasal pakcik2 bas UKM ni boleh baca kat blog kawan saye Husna..

Okay lah you all...nak berehat ni sambil blogwalking...he3~ adios! lalalala~~~

9 comments:

Atiqah said...

haha..kte pun naik bas yg pkck tu bwk..sweet sgt pkck tu..just like my atok bg nasihat kat cucu die..hehe

Missjunne said...

kite kenal pakcik tu..pesanan yg sma.lawak yg sama.hehe

mEk saRRa ~_^ said...

ha ah
aku ade d tmpt kjadian besame2 tkah n kk td..
hihih
wei,supervisor ko siape?

Miss Ziela said...

bukan hang pun same je wat bising time tggu bas...hehehe

ziha said...

Atiqah~ erk.sesuai ke kalau lelaki kite panggil sweet? ngeeeee~

KK~haha..walaupun sm die ttp telah menghiburkan kite..

Kak Mek~ wahh nape aku tiade di tmpat kejadian? My supervsor Dr.Arezou..

Ziela~ hoho...i wt bising tak macam tu.still well behaved..xbising2 sgt.

cokelat lover said...

wei..nk pkcik bus tu gk..ngeee~~
mst best je rs nek bus dgr pkcik tu bork2 kan..u pnyer lappy memg come pn..u x comel..comot..heheh

ziha said...

tula...meh dok za'ba..kihkih
how dare u cakap i comot!!
i mmg xcomel..tapi vogue je..haha

AzuanBudakMemandai said...

uit dah tahun akhir ke...

ziha said...

yup dah final year..thun 3..