terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, January 12, 2010

Love Bites ~~

Berita tergempar!! Berita tergempar!! De satu penemuan yang luar biasa penah saye jumpe! Tapi tak tahu lah korang pernah jumpe ke tak..hihi.. Ni bukan main2 tapi memang berlaku betul2 dan saye tak tipu and sengaja buat2..!!



Okeh citenye macam nih..pada suatu hari di cuti sem yang lepas..cece..saye telah berbaik hati menolong mak di dapur..ntah kenape mood saye baik hari tuh...saye tolong siang ikan..uhuuhuu..tak pernah2 kan..dah lame tak siang ikan sebenarnye..semenjak duduk u, ngeh3x~~ terok betul kan perangai?



sedang asyik menyiang ikan tetibe jer ade suare sumbang anak sedare saye Yana tegor,



Yana: Kak Ziha,(die tak panggil saye auntie sbb dibiasekan panggil saye kakak)..tengok ikan tu de bentuk ape!!

Ziha: Bentuk pe??

Yana: Bentuk love lah!

Ziha: *Sambil membelek*.. Ha'ah yelah..*kagum sekejap*



tengok lah korang gambar ikan bawah ni..die de bentuk love or heart shape omputeh kate kat badan die..saye rasa2 lah bahagian badan ikan yang berbentuk love tu..rase licin, semula jadi macam tu,bukan bekas hirisan atau torehan pisau.. maybe ikan tu cacat ke? wallahualam..



**

**

**





kite zoom gambar ni lagi yer...

tengok badan ikan ni dari dekat..bentuk love kan??



Pastuh pe lagi..saye pon jakun lah..hehehe..panggil anak2sedare saye yang laen tengok ikan nih..

Saye memang pelik..sebab saye yakin bentuk love kat badan ikan ni terjadi secara semula jadi. Tapi mak saye de teori die yang tersendiri..nak tahu pe?

Mak: Alahh..ikan tu bergaduh-gaduh,die gigit ke ape ke..tu yang jadi bentuk macam tuh..

saye pon jawab lah: wah mak! ikan pon tahu gigit?? ini love bite ke? mak saye diam je.. malas agaknye nak layan saye yang macam orang jakun tu..hehehe.. abah saye pulak bile digitahu pasal ikan ni..terus die jawab..hahh! gi panggil tv3! panggil tv3! hehe kelaka betul lah abah ni.. ade ke nak lapor kan kat tv3..macam ape sangat lah kan??hihi anaksedara saye mua berebut2 nak makan ikan yang berbentuk love nih..alahaii..bile dah digoreng tak nampak pon bentuk love tu...nampak macam lubang jer..last2 saye yang dapat makan ikan ni..hehehe~~

Biasenye orang jumpe kalimah Allah ke ape ke..tapi saye jumper ikan yang ade bentuk love kat badan..huhu..apakah mesej yang ingin disampaikan ye agak nye?? Maybe ikan tu membawa mesej kasih sayang sesama keluarga or sesama manusia ke...wallhualam..







11 comments:

AzuanBudakMemandai said...

aku jumpe ikan tapi bntuk ikan je haha

ziha said...

hehe...mmg la bentuk ikan..
dah namenye ikan..

yanmie said...

hahahaa....love bite ikan kot

cintaqaseh said...

heheh..kiutlah pulah kan kalau ikan pun pandai luv bite

ziha said...

yanmie..ajie..agaknye la kot ikan punye love bite..

whisperingmoment said...

musim mengawan ke hahahaha

ziha said...

tak tahu lah..agaknye kot..hehe

cr3ap said...

Is the love shape on the mouth of the fish or where is it located?
It's kind of miracle to see love shapes on a fish

Regards from cr3ap
http://cr3ap85.blogspot.com/

ziha said...

it's on the body..near its tail..
tq cr3ap,drop by @ my blog..
i'll visit ur blog..

noor afzan said...

kuang2 love bit ikan rupenye..

ziha said...

hihi..
igtkn love bites pe la td yer..