terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, June 3, 2010

Belajar keta again~ T_T

salam semua...
huhu..hari ni saya belajar kereta lagi...huh, setiap kali nak belajar kereta mesti ada satu feeling yang kurang menyenangkan..tak tahu lah kenape.yang penting memang tak suka la belajar kereta..tapi nak buat macam mane kan...nak dapat kan lesen kena la belajar driving.adoii.. mungkin sebabnya saya rasa nervous tapi saya try to hide that feeling, berlagak cool konon..bila kena marah ngan instructor, saya buat muka cam tak de perasaan and sengih macam orang bodo je...huhu mungkin lah, sebab perasaan yang bercampur baur ni, sebab kan hati saya tak tenteram...

tadi masa saya belajar buat bukit, parking and 3 penjuru sorang2..mula tu memang macam &*#!!% lah..tiang jatuh lah, langgar tiang lah...adoii..tapi dah tak malu dah, mmg saya buat cam cool je, lantak le orang nak cakap pe..mcm dorang yang kt situ tadi mula2 tak macam tu..cehh..tapi kann, itu cume untuk round pertama je..selepas beround-round saya praktis, cewahhh..saya dah dapat dah..muanya smooth je tadi..rasa happy la plak kan sebab dah berjaya buat ngan lancar tadi..

after abes belajar tadi, instructor saya tanya 'dapat tak tadi?', saya jawab lah..'dapat'.. first time saya nampak muka instructor tu hepi semacam je sebab saya dapat buat semuanya dengan lancar..instructor saya selalu cakap kat saya..'kalau hafal sifir senang'..haa..jangan tak tahu you all, ingat belajar Math je ke kena hafal sifir? belajar keta pon kena hafal sifir tau..huhu..yang penting banyak lah sifir saya kena hafal kalau nak bawak keta ni...hurm susah nak ingat satu-satu...

ahaa..sebab rasa lega sikit hari ni, saya pon telah me'reward'kan diri ini dengan pergi ke satu tempat.ape lagi, kalau bukan pergi menkayakan pak cik yang berambut putih dan berjanggut putih ni...huhu

inilah gambar pokcik yang saya maksudkan itu...hiks2


ahaa! ini semua saya abeskan sorang2..caye tak?ngeh2...

hurm dah 2x makan KFC sorang after belajar keta..huhu macam la kaya sangat kan asik nk makan KFC...huks...tapi tak pelah, pasni mintak cik azam saya belanja la...huhu :P apa khabar agaknya cik azam saya ek? sibuk benar dia hari ni..baru sms dia 3 kali je hari ni..huhu

5 comments:

Atiqah said...

kak ziha ni...org dok kecoh isu israel leh lak die g menyumbang duit kat Israel..taubat la mkn KFC tu..
huhu..kte sgt ketagih nk mkn pizza..officemate pun siap suh blnja lg kalo dpt gaji..adeh..pasni kena bljr buat pizza sndr je la

ziha said...

tqah ni suke ks komen y buat org rs down...

Atiqah said...

bkn kak ziha sorg je..kte pun mkn jgk kdg tu tp sblm ni kte hye butakan mata je bila org ckp psl boikot2 tu semua..cuma bila dh smpai thp ni, x kn nk butakan mata lg..sbg peringatan dr sorg kwn..maybe a bit harsh to u..i'm sorry..mmg kte nmpk agk kasar dlm komen kat ats tu, tp what do u thnk if people who bertungkus lumus out there yg spread about ths boycott will think bila nmpk msh de org Islam kat malaysia mkn KFC?..sbb kte, family kte jugak terlibat dgn NGO yg kena tawan dgn israel tu..bnda tu bkn tggl kesan yg skt je, tp amat mendalam dan sbg sorg Islam kte kena rse sensitif dgn penderitaan saudara kte..k ziha hye sorg, insyaAllah sorg pun boleh bntu merubah dunia..

jom sama2 muhasabah dri kte blk..sorry again for letting u down..sometimes de gak entry k ziha unintentionally buat kte down..bkn nak balas dendam, perhaps i'm too expressive in terms of my feelings towards u. sorry again..cheer up k, and please dont take my words too much smpai x leh nk go on..i'm a bit harsh sometimes (maybe sgt kasar kot) kalo bab2 menegur org ni..but i too make mistakes and i dont mind if people tegur mcm tu jgk..insyaAllah sama2 berubah ke arah kebaikan.

Winnie Cik Mastura said...

akak ziha mkn KFC sorg2 jer? bknnya nak ajak org, huk..huk...

Winnie Cik Mastura said...

oh, baca komen atas teringat iklan2 kat tv yg boikot2 tuh, tp, bkn negara kita je, negara lain pun beratus2 restoran KFC yg ada. stakat MY pun rasanya tak termampu kut sbb slain KFC, bnyak gak supermarket dari Israel kat MY.