terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Friday, June 18, 2010

~My Engagement~

Salam semua! waahh! rindunye kat blog ni..lebih kurang seminggu tak update blog ni..haa..sekarang baru berkesempatan nak update blog..hurm seperti tajuk entri kali ini..ehem..ehem..mesti you all boleh agak kan kenapa saya senyap, menyepi dari dunia blogging ni..ewaahhh! kasi saspender sikit..fuhh2!!

Bukan senang yer you all nak handle majlis pertunangan ni..nak-nak pertunangan diri sendiri..macam-macam perlu diuruskan..lain lah kalau i banyak duit boleh gak hire wedding planner..uhuu..alamak, tapi ni baru majlis tunang daa...tak payah la wedding planner bagai..mua buat sendiri sudaa..hehe...

Nak cite sikit pengalaman bertunang ni..heheh...bestt tau..haa sape yang belum bertunang sila bertunang...sila, sila, jangan bersila sudah...kekeke..tapi sape yang memilih tanak bertunang nak kawen teros pon tak de masalah..lagi bagus..haih.. :)) apa yang best sangat tu bertunang ni?? yang bestnye mase preparation laa..beli itu beli ini...buat itu buat ini..yang rase bestnye bila semuanya kite buat sendiri...memang puas hati..tu yang i rasa nak tunang dua tiga kali tu...heh gatai.. :P serius, saya memang cakap ngan mak macam tu...'mak nak tunang lagi boleh?' pastuh kena sekeh pale...haha

oke..ni nak share picture mase tunang hari tu...11 June 2010 yang lepas..ehem..tapi kan, bukan saya yang tunang..he saye da tunang tak kan nak tunang kali kedua plak kan?? saje kasi gempak sikit tajuk entri ni.. :P cite saya and cik Azam tunang dah basi..unless ade permintaan yang tinggi dari you all nak tengok pic2 mase saye bertunang dulu..akan dipertimbangkan..cehh perasann.hihi

Actually my cousin yang tunang... I cume tolong menyibukkan diri and jadi jurusolek pada hari tersebut..Ni la die, my cousin Ayu, after my touch.. :))


Ayu bersama hantaran dari pihak lelaki~.


Ayu and Ijam..ehem2..ni after majlis.. macam bese i merangkap jurusolek n jurugambar gak..
FYI, Ayu ni antara my cousin yang paling rapat..same age.we all membesar bersama..kecik2 main sama2..selalu gaduh2, Ayu ni kecik2 nakal, dia pernah gigit pipi saya..haha biase laa kecik2 kan, memang lah nakal..haa jangan maraa aa Ayu, akak tulis macam ni... :P cume sekarang ni, tak sangka, ktorang dah pun bertunang..sekarang ni tengah tunggu sape yang nak naik pelamin dulu..silap2 naik pelamin same2...dapat baby pun same2..heh...melalut ke situ plak..hehe

FYI lagi, kitorang punya fiancee name nye lebih kurang sama daa...ade 'zam' kat belakang..haishh, hal ini telah membuatkan nenek kitorang pening kepala..sebab kat umah tu berapa orang dah namenye ada 'zam2'..we all punye pakcik 2 orang name ade 'zam'..okeh, cik Azam saya name nye Mohd Hazam, my cousin to be ni plak namenye Nizam..oke..dengar2 my cousin lagi sorang tu bf nye pon ade2 laa 'zam' ni..haishh..semua nak cari yang 'zam', femes tol kan orang yang bernama 'zam' ni?kekekeke Sedang membayangkan, bile time raye berkumpul kat uma atok, bile nenek nak jemput minum ke, panggil je zam yang ni...semua yang bernama zam nanti toleh..haha

Ahaa..jangan main2..kami bertiga da berpunya..huu.cume my partner je tak de..huu..cedeyy..suke pic ni sebab we'ols nampak macam 3 sekawan.. :)


Ijam, Ayu and Fida, SIL to-be..

Ayu and Danial, my anak sedara nak gak inteprem gmbar ngan pengantin..ek, salah, bakal pengantin..biasa lah budak2 memang suka gambar2 ngan pengantin ni.


Ayu and Miera~ my cousin gak..
sweet kan gambar ni?? ada banyak lagi pic yang sweet sebenarnye..~_~
To Ayu and Ijam, all da best..semoga dipermudahkan segala urusan and berkekalan hingga ke syurga~I'll always pray for your happiness.. :)) jangan gadoh2 aaa..seperti menasihatkan pada diri sendiri..hehe


13 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

siyes ziha..
igtkan ziha yg bertunang..muka ziha n cousin nk sama la.....

eh2..ziha pun da bertunang ek...tatau pn..hehe~

Anis said...

ziha, aku tunang+kawen nnt ko solekan boleh? hehe..

Atiqah said...

de iras k ziha la..dh nme nye sepupu kn..cntik make up..

ziha said...

cikfasya~yeke same..same tang mane tu?hehe tatau ek kite da tung..skrg da th kan?:))

Anis~ insyaAllah boleh..

Tqah~ thanks..same kot sikit2.he2

niny said...

oh, mati2 ingat kak ziha yg tunang. rupenye kak ziha dah tunang awal dah? bila nak kawin kak? :)

eRiNsZ said...

sama jer ngan muka ko cik ziha oii... sekapal la kan... hehee

ziha said...

hehe niny~ lame da akak tung.insyaAllah tahun depan ke..

kak erin..haa da berapa org ckp muka kitorg sm.

Winnie Cik Mastura said...

haha. sy fkir akak yg nak brtunang. haha. tahniah utk cousin akak. sweetnya, pndai nya akak mekap. huhu. dpt upah tak kak? hehe.

ziha said...

hee..thanks mas..mestilah dapat..tp kite tak panggil upah le..hihi

azaliahjsalleh said...

boleh thn hasil kerja u =)

ziha said...

time kasih lia. :)

cik ayin said...

ziha,

muke nak sejibik kot..

name pon sepupu kan,

mesti ade iras2..

ape2 pun,
nnti i tunang u make up tau ;p

Anonymous said...

[p]They are able to utilize good hair days purple sale made to become old and also good-looking . 1% respectively, [url=http://www.ghdsaleonline4u.co.uk]ghd uk sale[/url] an increase by 20 . cheap ghds turbo straightening metal besides that,also really enjoy the auto away feature . 7% and 13% earlier mentioned the earlier InStyler Curling [url=http://www.ghdsaleonline4u.co.uk]ghd hair straighteners sale[/url] Irons Black year . For best effects, it is best to evaluate the use of metallic good hair days IV locks drench with in the middle of just about all accessible types within this section from the styling metal . and GHD hair straighteners are assured of their own, if you accept any questions artless beneath assurance you may acknowledgment it . High quality [url=http://www.ghdsaleonline4u.co.uk]ghd uk[/url] ceramic heater with a rapid heat up time and heat restoration . The Sedu Flat metallic is truly one of greatest instead probable most probable among probably the most mentioned curly tresses straightening chances and Hair straightening iron options on to the current market today.[/p]