terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Friday, June 4, 2010

Bila nak kawen ni??!

Alahai..penatnye hari ni..bukan sebab sibuk tolong rewang kat uma nenek tadi...tu biasa lah penat sikit2..tapi ni penat menjawab soalan yang tak bisa dijawab..huhu.. rasa diri ini macam selebriti yang diburu dengan soalan paparazi...soalan yang sama setiap kali jumpa.nak bertanya pasal gosip terhangat pada abad ini...ceyy..tolonglah mamarazi sekalian..daku dah tak larat nak jawab persoalan tersebut..biarlah semuanya kita serah kan pada yang Maha Esa..huhu...bunyi macam serius bukan?ekekekeke..poyos je aku ni...perasan macam artis plak... :P

Haha..yang ni soalan first baik punye dari my auntie..kikiki..'Ziha dah abis belajar eh?' then me jawab, ha'ah...i guess soalan biasa yang akan ditanya seterusnya ialah 'bila konvo?' tapi ni tak, 'bila nikah?' haha..tergelak kitorang tadi masa makan ramai2..bukan ape..soalan tu tak dapat dijawab buat masa sekarang ni...harap maaf.kekeke.

Then, bersalaman dengan mak cik-mak cik yang datang tadi, masing2 bile dah tahu saya baru abes belajar, semua cakap benda yang sama..'tak lama lagi lah ni'. dah nak makan nasi minyak laa, then ade yang tanye lagi 'bila?' then i jawab 'lama lagi'...makcik tadi cakap balik, bulan 12 eh..hadoilah makcik..sudah ku bilang lama lagi dong...tunggu saya sempat kumpul harta dulu yer...huhu..buat setakat ni tak boleh nak kasi date yang tepat...biarkan orang bertanda tanya dulu...sampai masa nanti akan ku hebah-hebahkan perkara yang baik ni yerr..tungguuu..cewaahh.

Salah ke you all tunang lama-lama ni?huhu ramai orang kate tak elok..tapi bagi saya, saya bertunang sebab nak kan ada satu ikatan yang boleh menjamin hubungan.at least bile da de ikatan, kita akan pk sejutaa kali kalau nak break tu...alhamdulilah saya berjumpa dengan cik Azam, seorang yang bertanggungjawab dan serius dalam hubungan..you all doakan lah ye...saya pon tak nak lama-lama sangat..sebab orang kate tak elok kan...huhu

ihsan gambar dari incip google.. :)

saje tepek gambar couple ring kat sini...huhu..berangan2 nak design macam mane ek nanti cincin kawen ku?? :P


7 comments:

SeE-DaH said...

bila dah sampai seru kawen la.. hikhik..
dun worry.. ari nya akan tiba.. ^^

Winnie Cik Mastura said...

haha. kak jgn risau n dgr yg bkn2. klu ada jodohkan tak kemana, betul tak?? :DD

ziha said...

see-dah..hehe..ye tak berapa nak worry pon..insyaAllah, sampai mase nt bersatu juga..cewahh..

mas...betul..doakan jela yer.. :))

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

huhu..soklan camtu da biasa dgr da..
adoi..
tp mmg la..tunang lama2 x elok sgt..
setia tu penting kn..
aduh..mau kawen jgk ar..
tp kena keje dulu kn..=)

smoga ziha n en azam hepi ending ok!

ziha said...

yup..setia tu mmg penting.klu x xblh lah bertahan lm smpi skrg ni.huhu
tenkiu fasya...hepi ending mcm dalam fairy tales la plak..kekeke

rizwan's sweetheart said...

nanti watlah PC umumkan hari perkahwinan kamu... kalau ada jdoh tak ke mana... InsyaALlah... tak kiralah cepat atau lambat... kejap atau lama kamu bertunang... :))

ziha said...

hehe..iye..insyaAllah tunggu masa nya nanti kite buat pengumuman...ceyy..mcm ape je..kihkih