terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, March 6, 2010

Saye demam...tolonglah.huhu~~

Hai semua...ouhh yeh, today I got time & mood for blogging..yeah! Semalam terase sangat lah malas nak tulis something kt blog ni...huhu..almaklumlah, demam cite Taiwan sedang melanda diri ini..so takde ape yang boleh menghalang daripada saye menengok cite Taiwan ni..aik? sejak bile la saye suke tengok cite Taiwan2 ni? before2 dis just layan cite Korean & Jepun jer..huhu.. you all boleh bayangkan tak, lebih kurang satu hari saye baring atas katil just nak tengok cite ni...huhu..hebat tak hebat..ni pon sebenarnye ade lagi 2 cd tak tengok lagi.mak aihh...memang panjang daaaa cite ni...oke, you all nk tahu ke cite pe? cite die bertajuk ini..'Fated to Love You'.ahhaa! da pernah tengok lom? I da lame de cite ni dalam hard disk, tapi tak nengok2 sebab busy..bahaye wehh kalau I da layan cite ni...hapah, satu benda tak buat nanti!huhu...I nak kasi sinopsis cite ni, you all bace lah ye...mane tahu berkenan nak nengok ke..hehe


A really unfashionable working class girl Chen Xin Yi has the desire to tie down her handsome boyfriend to be with her. Due to certain reasons, her boyfriend gets her to go on a love cruise and she started to ponder on how to lose her virginity and tie down her boyfriend. Xin Yi ended up taking cold medicine which made her drowsy and went into Ji Cun Xi's room. Cun Xi is the sole male heir to his family's company and has been in love with his girlfriend, Anna, for a long time. He planned to propose to Anna on the boat but she didn't turn up on the cruise. An island owner added drugs into Cun Xi's drink and Cun Xi became disorientated and returned to his own room. Xin Yi and Cun Xi end up having a one night stand. Xin Yi later finds out that she's pregnant and Cun Xi's grandmother forces them to get married. Will a couple forced to marry for the sake of their unborn child find love with each other?

Cite die agak cliche la...mungkin owg akan rase boring ke ape ke...sebab balik2 kawen kontrak, cinta 3 segi..bla..bla..bla..huhu, tapi nak buat macam ne...saye suke..hehe..jalan cerita nye tak membosankan bagi saye..boleh la..dengan lawak nye lagi..saye suke watak perempuan dalam cite nih, die seorang wanita biase yang digelar 'gadis pelekat' selalu kena buli ngan ofismate die buat itu ini..sebab die jenis tak sampai hati nak tolak pertolongan orang.huhu de gak orang macam ni ye..tapi die seorang yang baik hati n tabah...walaupun diperkotak-katik kan oleh lelaki, tapi die akhirnye jadi kuat dan tak teruskan diri die dibuli lagi...so, gurls kat luar sane termasuk saye..kite kena tabah hadapi dugaan hidup ini..jangan biar kan kite dibuli oleh lelaki...tapi kalau kite buli lelaki tak pe...hahaha..just kidding. Yang penting bagi saye dalam hubungan mesti de persefahaman, kepercayaan & kesetiaan..dan tak lupe juge kasih sayang...ceyyy!barulah hubungan itu berkekalan insyaAllah...itu tips yang selalu kite dengar..cume praktik tak praktik jelaa...hehe.tetibe plak termasuk slot motivasi macam kursus kawen plak...tau la malam tadi baru dengar ceramah pasal kawen2 nih...haha.

Oke lah you all...saye nak sambung tengok cite fated to love ni lagi..you all ade yang da tengok cite ni ke? kalau da tengok, boleh lah share2 sikit pendapat and perasaan korang tu kat sini...boleh la kite kepoh2..hihi.baik lah semua..bubbyyyeee!

8 comments:

Atiqah said...

huhu kte demam

ziha said...

demam betul2 ke tqah?
ke demam mcm kite nih?hehe

Atiqah said...

demam btol la..bdn kte pns nih

Missjunne said...

hish sorg main2,sorg demam betul.huhu.banyakkan minum air kosong tiqah..

ziha said...

ye tqah..jgn lupe makan ubt tau.
missjune..nk tgk x cte nih? ai de dlm HD..hehe

Monkey D Luffy said...

giler ah ko tgk drama sampai x wat paper. ko g makan ker tak? haha

ziha said...

turun kafe beli makanan je..pastu smbung blik..hehe

iera said...

penah tgk cte nie...kat astro. Tajuk dia u're my destiny klu tak silap iera... Best cte nie..tp syg. xsempat nak tgk abis cte nie psl kat UKM xde TV