terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, March 2, 2010

simple gojes look, ah mcm ne tu??

Salam & hai semua...hari ni nak cite pasal aktiviti semalam malam..hek. Lame dah tak buat keje nih..almaklumlah sibuk ngan studi..malam tadi de kelapangan sikit, jadi pe lagi, saye pon memulakan lah aktiviti mekap-memekap ni..he3..gambar kat bawah ni before and after mekap..*peace* :)


Model saye, kawan sebelah bilik je nih..hehe

yezzaaa! lepas kite mekap, kite amek gambo...
lawo sungguh pemandangan dinding kat belakang tuh,
ade bunga2 dinding lagi...hehe.
Pose manje dari Cik Sabariah kite...:)
Cik Saba kite suke make up yang simple je,
saye try la se'simple' & se'natural' mungkin..hek

Posing bersama teddy bear...atas katil je nih...hehe

So, what do u think guys?? oke x?

okeh, lastly..ni pic mase kt bilik I..tgk, tudung pon laen.
dah macam model tudung plak Cik Saba ni..hihi
just nk kasi tunjuk warne eyeshadow y saye guna kat mata..
biru2 hijau, ala2 avatar..hehe
dah blend ngan hitam npk gelap sikit..=)
for blusher & lips, kaler peach cair..


Orite itu saje dari saye untuk hari ini *peace no war* v(~_^)v

13 comments:

POSH76 said...

wow mmg beza after transformasi...cun beb

sarah-al-idrus said...

ajarlah sara mekap mata.nak pegi mess nite tu nak mekap cmnee...

ziha said...

posh76~ sis..thanks =)

sarah~ isnyaAllah sara, tgk la nt mcm ne..hurm make up ikut sarah lah, suke mcm ne..neutral or glam look..

Atiqah said...

kena book k ziha siap2 utk dinner nih..nnt nk try test cuba kryolan tuh

ziha said...

nk try test cube?? haha dah try, test pastu cube...

sarah-al-idrus said...

hee wat tutorial utk dinner makeup pls!!!

ziha said...

insyaAllah sarah..nanti kite try wt tutorial..=)

Iena said...

ziha syg... ajarla akak make up *permintaan utk yg ntah ke berapa kali dh ni...

sbg upah, akak msk spesel utk ziha... sistem barter! hehehehe...

ziha said...

haha..oke2 kak ina sayang..
de mase nanti kite ajar.
skrg ni agak sebuk ngn tesis.
nt after hantar tesis chapter 4 kite buat tutorial, insyaAllah.hiks.

CuTeMiUt78 said...

wwaallaaa... sgt la cantik dik..
ko memang berkebolehan la..

ziha said...

hehe..kak rina, jgn puji lebih2 nt kembang...bese je tu kak.msih belajar.

aku bi said...

cun nyer...lalalalala..sentuhan yg cantik ziha

ziha said...

hurm, thanks bi. =)