terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, March 31, 2010

semangat belajar or kawen?

salam semua..
sesungguhnya ini entri untuk melepaskan sedikit ketensionan dan pada masa yang sama untuk menaikkan semangat. almaklumlah sejak kebelakangan ni, mood untuk studi agak menurun.. bukan agak menurun, memang menurun..huhu. banyak makan tido, makan tido.hek buruk betul perangai..so entri ini just untuk suka-suka before saya memulakan kerja untuk menyiapkan tesis tercinta dan assignment lain...you all boleh la kasi nasihat yang agak pedas atau pon memberangsangkan dan menjeleskan saye..contohnya, 'ziha..aku dah siap dah tesis, tinggal nak buku kan je'.. tak pon cakap macam ni, 'ziha..ko ni lambat macam siput' la... T_T okeh siput je ye, jgn ditambah perkataan selepas siput tu..huhu.


As you all know..tesis ini sangat penting yer, kalau tak siap tesis tak dapat lah ko nak grade tahun ini...so pls, pls...my dear friends..doakan saya okay..dapat siapkan tesis, assignments and dapat jawab dengan cemerlang mase exam nanti..Lastly dapat berkonvo bersama rakan-rakan seperjuangan... so semangat lah ziha, jangan main-main lagi...wake up! ye selalu saye cakap macam ni pada diri sendiri..tapi tak menjadi..last-last zzzzzzz... haha..tido beb! macam ne la nak siapkan tesis tuu..please don't follow perangai macam saye..hukss2.. manusia memang tak sempurna..so saye akan cuba perbaiki kelemahan diri ini~


okeh, enough story pasal tesis2 bagai ni..sekejap je. so sekarang nak cite something yang boleh boost up kan semangat saya untuk study and buat tesis...hoho..sumber inspirasi gak neh. :) haha..mari cita pasal kawen..heh..habis lah kalau 'mak bonda' baca entri saya ni..abes kena piangg! haha..gatai noo nak kawen... FYI, mak bonda refers to my sisters..hehe.hopefuly my parent tak bace entri ni..kihkih..


Tak delah you all, sebenarnya I just nak upload pictures mase my friend's wedding..Wedding Zila & Iskandar..mereka ialah kawan sekolah saye..Is kawan mase sekolah rendah and Zila plak kawan mase sekolah menengah. Dah lama tak jumpa dorang..so, Friendster and Facebook la yang menghubungkan kami..sangat baik kan Encik Facebook & Friendster ni?hihi..ok, ziha dah mula nak berangan~~hihi ekceli dorang pakai beberapa persalinan, semua cantik2..but i really love baju yang dorang pakai ni..macam sama dengan konsep wedding saye la...shhh, jangan bagitahu sape2 tau you all..heheh.


so sweet~ i like the colour.
and look at Zila's make up..
for me sangat cantik. pandai jurusolek yang mekap kan Zila..
ni yang nak kena usha2 Zila ni, dia pakai butik bridal mane..hihi

ehem..ehem..saye nak wish kat mereka berdua ni..selamat pengantin baru buat Zila and Is..semoga sentiasa diberkati Allah dan bahagia hingga ke syurga~aminn..

okeh Ziha dan bersemangat sikit nih...huhu..so nak buat keje sementara semangat itu sedang berkobar-kobar..doakan untuk saye jugak ye kawan2! love y'all...xoxo.

10 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

ziha..fasya xkena wat tesis pn..hehe..saje nk jeleskan..

al-maklum la..sbb mls nk wat FYP..seb bek kos fasya x wajib amik FYP neh..

ziha said...

cikfasya~
yep ur story really2 menjeleskan saye..tak kena buat tesis.hoho course ape kah itu? nak amek gak lah...hehe

Anonymous said...

kak zha mmg lambat~~
org da habis exam da pun..
and akan bercuti lima bulan..
bye~~
~
~
~
~
bile nak kuar jejln ni??
org sabtu ahad bole...
kalu tak disuruh kerje la..
huhu..

yg x-last
HELWA:)

SeE-DaH said...

huhu.. tgah penink pasal thesis jgak ni.. -_-

nk kawen jgak~

ziha said...

wahh!! Helwa..tolong saye!huhu
Helwa de keta ke? Jom jalan2..heheh


see-dah~ mari same2 kite memeningkan diri..ohh jom kawen gak..haha

cokelat lover said...

saya pun kna dikritik pedas2..huhu..tulun2...
helwa...ajak la kter skali..uhukk..
nk kawen jgk..
nk suka bju pngntin jgk..nk suka suma la................

ziha said...

haha..husna semua hang nak ye..
kena kritik mcm ne?

Aus MeLankoLik said...

hye , hahahahak .

buat tesis elok2..
pastu dah siap baru pikir sal kawen..
hahahak...

all d best !!

ziha said...

haha..
thanks aus..
yela..tgah buat tesis elok2 la ni..
tamo pikir pasal kawen..heh

ziela said...

ziha..klu nk thu zla amek bridal mne texs zla kt inbox k..