terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, December 21, 2010

aku cintan sama kaO!

salam~

semakin hari semakin malas nak update blog..kenapa ye? mood untuk berblogging tibe-tibe hilang..kenapa kah?? mungkinkah sindromorgnakkwen??huhu ergh tak tak..

mari sembang-sembang dengan saya...saya ada satu soalan untuk bertanya pada korang lah...hah, lelaki dan perempuan, siapa yang lagi kuat cemburu??? haa sila jawab cik kakak dan cik abang sekalian..

if you all da ada pasangan, tak kira lah sebagai husband and wife ke, girlfriend and boyfriend ke yang penting bukan pasangan sama jenis..itu tak kire keyhh!! mana lagi kuat cemburunya??

hurm soalan seterusnya..pada pendapat anda, lelaki dan perempuan, bolehkah mereka bersahabat baik?? ok bagi soalan ni sila refer pada situasi di bawah...

situasi : let say, kamu ialah si Gadis. si Gadis dan si Jejaka sudah lama bercouple..ada laa lebey kurang setahun..lame ke tu?hihi sangat cintan laa si Gadis sama si Jejaka ni..si Jejaka pun macam itu.sangat cintan sama si Gadis dan rasa sayang sangat2..itulah yang selalu dikatakan oleh si Jejaka pada Gadis ni..

biasalah kan, berkawan biar seribu berkasih biar satu..katanya ehe. si Jejaka menjalinkan persahabatan dengan seorang Perempuan. Perempuan itu pun sebenarnya sudah ada Lelaki yang dicintai..tapi ape orang kate..'sajeee' nak kawan-kawan..kawan jerk pon! but you still in my heart lah Gadis! kalau taip sms dengan si Perempuan ni, si Jejaka sms yang biasa-biasa saje..just say hi,, tanye kabar..not more than that.hah! if jumpa dengan si Perempuan ni, just jumpe sebagai kawan-kawan saje..

ahaa.begitulah situasinye y'ollss..so, if you all jadi si Gadis, adakah anda akan biarkan si Jejaka bersahabat baik dengan si Perempuan?? cuba kaitkan situasi ini dengan y'olls..pernah alami tak situasi macam ni??

hurmm, honestly la kan saya beranggapan bahawa hubungan si Jejaka dan si Perempuan ni macam tak perlu.sebab si Jejaka ni dah ada si Gadis...so buat apa nak berkawan dengan si Perempuan ni...sebab alasan yang digunakan ialah 'saja-saja' nak berkawan...uhuu..ini bagi mengelakkan sebarang kemungkinan..kemungkinan yang macam mane tu?? kemungkinan yang macam...your boyfriend jatuh cinta pada sahabat dia..huhu

gambar ihsan google


gambar lakonan semula..ehee

so, ini cuma pendapat saya saje..mungkin y'olls de pendapat lain??? mungkin ada yang tak kisah if partner y'olls pon de sahabat perempuan yang sangat rapat and boleh luahkan perasaan or berkongsi rahsia??yang penting korang tahu partner tu setia n sangat sayangkan korang.hurmm mungkin jugaa.

11 comments:

Miss Ziela said...

gambar lakonan semula tu macam kenal je siape pelakunnye kan..tehehehe...

Atiqah said...

hahahaha...kelakar tgk gmbr tu..tu hubungan terlarang terus k ziha..haha

bg kte, no need la..kalo nk berkwn 'sahaja' x perlu nk sms tye khabar..mcm dh x de kwn laki lain nk sms tye 'hi awk ape khabar?' kah kah..nmpk kelakar..tp fkr logikla kan..dh de makwe yg dok gtl nk tye khabar betina lain pasai pa?? huhu mrh ni...

terigt kisah kte dlu k ziha..huhu mcm tu la kot situasinya..dgn kte dikwl2..die boleh plak berkwn dgn 40 betina yg ntah mana die jmp terus add dlm ym..x logik kn kalo alasan skadar suka2..tu x de keje nmenye, keje org bodoh nk cri gaduh..

dgn yg skrg ni..kte dh habaq awai2..Alhamdulillah dia x menghalang,x control..kte pun x kisah sbb dia sndr mmg jns x melayan pmpn..even dgn ex dia pun, mcm dh jd sejarah (hopefully)..hehe

kesimpulannya, no need la laki punye best friend pmpn...nk berkwn boleh tp x perlu nk bermesra mcm tu..silap hr bln jtuh hti nnt

ziha said...

hehe sape lagi kalau bukan kite2 sbg pelakonnye.

ziha said...

Tqah~ eheeehe.y gba lakonan semula tu mmg hubgn terlarang.tp klu betul2 la.kiteorang straight okeh! 2 org dlm gba tu da nk kwen da.haha

mmg tak perlu pon nak mencipta hubungan baru dgn perempuan lain if da ade gf sndiri..mcm xboleh percaya je kn?? kan? unless de kpntgn mcm urusan kerja ke.xpela kot.

takpe tqah, belajar dr pengalaman,, y dulu tu mmg tak boleh pki..i wonder mcm ne la partner die skrang..mesti terseksa jiwa dan raga if die tak berubah lagi.uhuu. sorry to say this.

zanna said...

Salam..ziarah, seronok baca blog ni

ziha said...

thanks zana :)

Atiqah said...

no heart feelings la k ziha..kte pun nk tgk pmpn mne la yg berani thn jiwa raga ngn Z tu..kte ni yg sabar mcm ni pun lari...ada lg ke pmpn yg leh sbr ngn dia?? uishh tobat tiqah tobat...

ziha said...

haha..agak2 die bace tak komen kat sini ek? hopefully die bace laa..biar sedar sikit..kite doakan agar die berubah lah.jgn control2 lg.igt pmpn ni ape?huhu

Azuan said...

lelaki memang suka test market dengan perempuan lain....itu aku pasti sangat3...hohoo

Atiqah said...

k ziha kna buat bg dia bce..
post kat fb psl blog k ziha ni..alaa post entry2 berkaitan je..memandgkan k ziha byk mutual friends die, x mustahil die akn come across ur blog one fine day..

ziha said...

Azuan~haha lelaki2..mmg mcm tu ke?

Tqah~ohhoo, begitu ye..bagus gak cadangan tqah tu.hehe