terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, December 30, 2010

kitalah juara!


wahhh!! seronoknya Malaysia menang piala AFF Suzuki...hehe yes, akhirnya kita bergelar juara..hurmm eh eh, sejak bila i jadi peminat bola sepak ni??hihi tak tau lah sejak bila..sejak 2 menjak ni laa..hehe tapi saya bukan tak minat langsung dulu, minat gak cume tak de la fanatik sangat.cume kan, bila dah negara kita bertanding haruslah kan beri support yang padu..yeahh! hehe

kat rumah saya tak dapat siaran RTM1...hoho..tak tahulah kenapa kan,, tapi kat rumah saya dapat plak semua siaran Indonesia..so, tengok lah perlawanan bola sepak tu kat RCTV..huhu ahhaa,,dan pagi tadi saje saya buka siaran tv indon lagi sebab nak tengok apa ulasan rakyat indonesia terhadap pemain kita dan perlawanan malam semalam.rancangan ni kira macam MHI or Selamat Pagi Malaysia lah.. dan ternyata pengacara tv indonesia tu pon mengakui yang pemain kita kuat dari segi mental tak macam pemain mereka yang mudah hilang tumpuan lepas kena serangan laser masa kat stadium bukit jalil dulu...biasalah kan Ronaldo pon pernah kena serangan laser.rileks je beb tak de sampai nak kuar2 padang..huhu

saya sangat terharu you all, bila tengok pemain kita menjulang piala tu,,huhu macam nak nanges pon ada, tapi kena lah control depan tv..nanti makbonda nampak i nanges..maluu..harhar..pelik betul..orang bersorak kegembiraan, tapi saya nak menangis pulak sebab tengok dorang menang.tacing sungguh malam tadi... ;') tahniah buat skuad kebangsaan kita.


sekarang plak..ramai orang cakap2 pasal Khairul Fahmi..sini Khairul Fahmi sane Khairul Fahmi...tetibe je awek Khairul Fahmi jadi ramai kan? kan? ohhhoo..peminat dia pon sudah semakin ramai..ahaa saya tak tahu kenapa..mungkinkah sebab dia hensem?? yela kot..tapi saya tak da lah minat sampai nak jadi awek die..kuikui, minat sebab tengok dia hebat mempertahankan gawang Malaysia...perghh hebat sungguh beliau. pemain-pemain yang lain pon hebat-hebat gak. :)

syukurlah en azam tak jadi pemain bola sepak kebangsaan..ouhhh tidak mahu saya berkongsi beliau dengan orang ramai..hahaha perasan.

10 comments:

Atiqah said...

mlm smlm kte study utk subjek Dr Sha..huahuahuaaa..tau2 je Malaysia mng..mmg x ambil port lgsg psl bola ni..dpt live update dr Incik Tersyg yg tgh tgk bola smbil sms kte..sabo je le..hehehe
pe pun thniah malaysia...moga kejuaraan ni dpt dikekalkan dan tgktkn lg prestasi yg sedia ada...bkn pe, Malaysian ni mudah puas hti dgn apa yg ada..ish ish..x elok sifat cmtu..kena usaha lbh lg pasni..x boleh duduk saja..i mean x boleh sepak bola mcm biasa..kena lebih luar biasa pasni

ziha said...

hurmm Miss Sha da dpt Dr ek? bile?

i think dorang dah buat y terbaik dlm perlawanan n prestasi dorang pon smakin mningkat..biasalah kan bile dah pnah menang org expect lbih tgi..so, kena maintain n tgktkan prestasi lg.huhu

Atiqah said...

Dr Sha dpt title bru lg..nmpk die bersemangat nk mengajar with her new title..hehe

rizwan's sweetheart said...

yeayyy... sok cuti. harimau malaya dah tunjuk taring!!!

ziha said...

Tqah~ wahh..hehe bagus lah macam tu..mst dah tak grg lg kn? kan? :)

ziha said...

riz's~ hehe..yeay sok cuti.tp de y tak dpt cuti gak..hoho

~~faizatul akma~~ said...

sbb malaysia minom milo..sbb tu kitalah juara.hahahahaha..=P

Azuan said...

malaysia juara..
malaysia terbaek!!

ziha said...

akma~ yup betul tu..lagi satu minum milo anda jadi sihat dan kuat!!! hehe

ziha said...

azuan~ yep! Malaysia boleh!