terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, December 19, 2010

feeling2 model sat :P

salam~
hai..lamanyer kite tak ketemu kan? tak tahu la haih..nape la diri ini tak de mood nak berblogging sejak akhir-akhir ini..jangan tanye kenapa..saya pon tak tahu jawapannye..

so, entri kali ni saya nak post pasal aksi-aksi saya sebagai berfotogedik ala-ala model..hihihi sangat jelas terpancar pada diri ini betapa tak de kejenya saya..haha

kite mulakan dengan foto ala-ala model iklan ubat gigi... :D


well, saje nk edit-edit gambar kasi efek sephia n graystone..nampak macam zaman dolu-dolu je.hurmm pose pon musti lah feeling-feeling model giteww! haha jangan mare. :p



so here, i nak explain pasal dis pic..nampak benar kan keketaraan perbezaan pada 2 imej yang sama di bawah ni?? ye, pic saya yang pertama ni adalah gambar asal tanpa diedit...pic sebelahnye lak selepas di edit..beza gilerr kan?? kulit terus jadi licinn je.haha semuanya hanya guna efek2 yang ada dalam photoscape! hah itu jela software yang saya ada untuk edit gambar..nak guna photoshop macam leceh lah plak..eleyyy cakap jelaa tak tahu ziha oiii...ngeh3.



explanation gambar di atas:
pic 1 : gambar merenung masa hadapan..renungan yang penuh bermakna
pic 2 : senyuman yang penuh menggoda..konon-konon en.azam ada di depan mata.
pic 3 : mata yang menggoda, tapi tutup muka separuh..malu la tu..haha

hehe..biasalah saya. :) ni testing mekap guna kan eyeshadow baru...nanti de masa saya tunjukkan eyeshadow tu..ada 4 warna saya beli..murah saje.. :) time ni mekap lite2 saje...konon nak try wat teknik solekan soket mata.. tak menjadi sangat lah..sebab tools tak cukup lengkap.haih..sedang menunggu bila laa make up tools sy nak smpai.hihi

oklah you all...itu saje update untuk kali ni..sekadar ingin melepas rindu pada blog ni dan kawan-kawan saya juga.. jumpa lagi :)

13 comments:

Atiqah said...

kte promote blog k ziha kat kwn kte..dok cri entry k ziha yg lme mse k ziha makeupkn pengantin tu..haishh mne ntah..label mne ek?

Anonymous said...

I am totally lost with it all! info overload!! lol

guaranteed payday loans

ziha said...

thanks tqah..haihh kite pon tak ingat dah..tak silap under label makeup and makeover macam tu..

Atiqah said...

x jmp...

ziha said...

at last tqah! hehe ni link die..

http://zihasworld.blogspot.com/2009/08/selamat-berbahgia-kila-afazir.html

Miss Ziela said...

datin...im feeling geli2 nak jadi model u lagi...ohhh bilakah kita akan berjumpa n i rindu ngat nak di touch up oleh u..ekekekke

Miss Ziela said...

datin...im feeling geli2 nak jadi model u lagi...ohhh bilakah kita akan berjumpa n i rindu ngat nak di touch up oleh u..ekekekke

ziha said...

tula datin..one fine day if i da jadi pro make up artist.. i pgil u jd model i..hehe nak sgt de studio make up sniri.

Lyaa Suriany said...

cun la ziha

ziha said...

thanks lyaa...awk pon cun gak :)

Lovely Bella said...

aku pun rs x de mood nak blog.. nak tgkp gmbr pun x minat gaks nak buh dlm blog cmni.. adehh.. ape yg aku rajin pun x tau.. dan ape hal nyer aku merepek2 kat sini.. hehehe sorry eh ziha..

ziha said...

hahaahaa Bella..takpe2 aku izinkan ko merepek kat sini..sekarang ni mood tak berapa nk mood sangat nak berblogging..tak tahu la nape..nk datang bulan kowt! haha

cik husna said...

ouchhhh!!! u...
i like ;)
ngeeeee~