terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Friday, December 31, 2010

babai 2010 hai hai 2011~

salam~


beberapa jam lagi kita nak sambut tahun baru 2011...hurmm fikir-fikir balik, cepat betul masa berlalu, tahun berganti tahun, sedar tak sedar saya semakin meningkat usia..sepatutnya sudah semakin matang dan dewasa...tapi kenapa rasa diri ni masih macam anak-anak eh tak, silap keanak-anakan..huduh okeh, kalau muka dah macam mak orang tapi perangai macam budak kecik! huhu

petang tadi saya g Jakel cari baju pengantin,,uhuuu akhirnya dapat jugak pilih baju untuk dipakai masa majlis bertandang nanti..susah betul nak pilih..rambang mata beb! haha warna apa??? hehe biarlah rahsia dulu..nanti tak surprise plak bagitahu awal-awal. sekejap je kami g Jakel tu..bertolak before pukul3 dan balik dalam pukul8...kat Jakel JB tu dalam beberapa jam je..pas beli barang terus balik ke Pontian singgah makan jap..

balik dari rumah, tunjukkan baju pengantin and berbual-bual pasal hantaran n tema dsb dengan mak abah..reaksi mak sangat supportive..tak kisah je..but abah dia macam ejek-ejek je..ada ke dia asek cakap i ni asik berangan nak kawen je,, dah pk macam2 la..tak sabar nak kawen laa..huhu sometimes saya rasa macam belum layak nak kawen je..you all rasa? hurmm mungkin abah lum boleh terima anak bongsu dia ni dah nak kawen...agaknya dia rasa macam baru semalam hantar saya masuk darjah satu tapi sekarang dah nak kawen pun! see, my abah pun tak sedar masa dah berlalu begitu pantas...huhu

honestly, saya rasa..tahun 2011 sungguh mendebarkan..saya akan menghadapi situasi yang tidak dijangka dan mencabar sekali..saya berharap saya akan lebih bersedia nanti.saya ingin menjadi seorang yang matang di mana pandangannya bole diterima dan tidak mudah diperkotak-katikkan..huu saya tak nak jadi seorang yang mudah menanges..ohh adakah ayat2 saya ni menunjukkan saya sedang memasang azam??

Babai 2010, and happy new year to my family and friends, hope this coming new year will bring you all happiness and may our wishes come true, amiin.

3 comments:

Atiqah said...

happy new year k ziha
k ziha dh nk melangkah ke alam rumah tgga dh pun..insyaAllah, matang bukan semestinya ditonjolkan dlm perbuatan, atau melalui riak wajah...matang dr segi pemikiran juga dikira matang..mgkn sesetgh org yg nmpk k ziha secara luaran, anggap k ziha msh blom matang..tp bila soal berbicara, meluahkan idea, memberi pendapat..k ziha boleh tnjolkan kematangan di situ...

biar nmpk muda tp pemikiran matang spt org yg berpengalaman
jgn nmpk tua, tp berfikir spt ank2 kcil yg blom mengerti apa2...

semoga thn 2011 membawa sinar baru dlm hidup k ziha..2010 melakarkan memori indah krn k ziha berjaya merangkul segulung ijazah..

ziha said...

terima kasih tiqah..terima kasih..

i must be strong, no matter what.sometimes i feel hopeless in certain situation.T_T

untuk tqah juga..selamat tahun baru,semoga tahun baru ni beri seribu kemanisan buat tqah.kite doakan smga kejayaan sentiasa milik tqah.

Anonymous said...

i'd like to take a motor insurance business to small claims court? The insurer company refused my claim, (I would take the to blame driver to small claims nevertheless , I've no address to serve them or send a requirement letter). And the second driver was at fault however his insurance provider states there is actually a difference within our claims so that they have to use the word of their insured vs. my word. I believe they acted in undesirable faith and did not carry out a proper investigation would this often be a valid claim in small claims court? I have to go ahead and take the culprit drivers insurer (not my own) to small claims for that damages to my car.